Продукти:
45 мл /3 с. л./ зехтин /или олио/
1 голяма глава лук, нарязана на филийки
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
1 ябълка, обелена и дребно нарязана
450 г зеле, нарязано на ивици
1 зелена пиперка, почистена и нарязана
450 г крехко говеждо, нарязано на кубчета
малко брашно
225 г домати от консерва без течността
100 мл червено вино
100 мл говежди бульон
филето от 2 пилешки гърди, нарязани на кубчета
сол и черен пипер
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса С. Затоплете зехтина /олиото/ и задушете в него лука и чесъна до омекване на лука. Добавете ябълката, зелето и пиперката и оставете още 2 минути, като разбърквате от време на време. Преместете в голяма йенска тенджера.
- Оваляйте месото в брашно и запържете до златисто, а след това го оставете в йенската тенджера заедно с доматите, виното и бульона. Захлупете и оставете във фурната за един час. После добавете пилето и печете още един час. Сложете сол и пипер на вкус.
- Сервирайте с варени картофи.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"