Рецепта за говеждо по селски

Коментари · 264 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

45 мл /3 с. л./ зехтин /или олио/

1 голяма глава лук, нарязана на филийки

1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана

1 ябълка, обелена и дребно нарязана

450 г зеле, нарязано на ивици

1 зелена пиперка, почистена и нарязана

450 г крехко говеждо, нарязано на кубчета

малко брашно

225 г домати от консерва без течността

100 мл червено вино

100 мл говежди бульон

филето от 2 пилешки гърди, нарязани на кубчета

сол и черен пипер

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса С. Затоплете зехтина /олиото/ и задушете в него лука и чесъна до омекване на лука. Добавете ябълката, зелето и пиперката и оставете още 2 минути, като разбърквате от време на време. Преместете в голяма йенска тенджера.
  2. Оваляйте месото в брашно и запържете до златисто, а след това го оставете в йенската тенджера заедно с доматите, виното и бульона. Захлупете и оставете във фурната за един час. После добавете пилето и печете още един час. Сложете сол и пипер на вкус.
  3. Сервирайте с варени картофи.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg