Рецепта за Касапска яхния.

Коментари · 303 Прегледа

Рецепта за Касапска яхния. Вкусна Касапска яхния.
Рецепта за Касапска яхния.

Необходими продукти:

  • Свинско месо – 600 - 700 г;
  • Карантия – 300 г свински черен дроб;
  • Лук – 4 глави;
  • Олио – 2 с.л.;
  • Червен пипер – 1 с.л.;
  • Брашно – 1 с.л.;
  • Доматен сок – 100 мл.;
  • Чубрица – 1 ч.л. ронена;
  • Сол;
  • Черен пипер – на вкус;
  • Магданоз – накълцан, по желание;

Начин на приготвяне

  1. Загрейте олиото и запържете нарязания на по-едри парчета дроб, докато промени цвета си.
  2. Извадете го и в съшия съд сложете да се запържи едро нарязания лук с още 1 с.л. олио при нужда.
  3. След това добавете и свинското, нарязано на едри кубчета.
  4. Когато месото се зачерви, поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода, колкото да покрие свинското.
  5. Оставете да къкри на слаб котлон, докато месото е готово.
  6. След това прибавете дроба, а след 10 минути и размитото в доматения сок брашно.
  7. Разбъркайте и овкусете със сол, чубрица и черен пипер.
  8. Поднесете порция касапски кебап, поръсен с малко накълцан магданоз.

https://gotvach.bg/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg