Необходими продукти:
- Свинско месо – 600 - 700 г;
- Карантия – 300 г свински черен дроб;
- Лук – 4 глави;
- Олио – 2 с.л.;
- Червен пипер – 1 с.л.;
- Брашно – 1 с.л.;
- Доматен сок – 100 мл.;
- Чубрица – 1 ч.л. ронена;
- Сол;
- Черен пипер – на вкус;
- Магданоз – накълцан, по желание;
Начин на приготвяне
- Загрейте олиото и запържете нарязания на по-едри парчета дроб, докато промени цвета си.
- Извадете го и в съшия съд сложете да се запържи едро нарязания лук с още 1 с.л. олио при нужда.
- След това добавете и свинското, нарязано на едри кубчета.
- Когато месото се зачерви, поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода, колкото да покрие свинското.
- Оставете да къкри на слаб котлон, докато месото е готово.
- След това прибавете дроба, а след 10 минути и размитото в доматения сок брашно.
- Разбъркайте и овкусете със сол, чубрица и черен пипер.
- Поднесете порция касапски кебап, поръсен с малко накълцан магданоз.