Необходими продукти
- ½ чаша сварен боб (може и от консерва);
- 50 грама ядки по избор;
- копър или магданоз по избор;
- 2 скилидки чесън;
- 1 глава лук;
- 1 яйце;
- ½ чаша брашно;
- сол и черен смлян пипер – на вкус;
- 2 питки за бургери;
- растително масло – за пържене;
- 1 супена лъжица кетчуп;
- 1 супена лъжица зелена къри паста.
Начин на приготвяне
Пасирайте сварения боб в блендер, но не много. Добавете към него натрошените ядки, зеленчуците, чесъна, лука и яйцето. Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното. Ако сместа стане рядка, добавете още брашно. Сложете сол, пипер, копъра или магданоза, разбъркайте отново и оставете в хладилник за 10 минути. Оформете плоски, не много дебели кюфтета с размер на длан и изпържете от двете страни докато станат хрупкави. Разрежете питките за бургера и намажете долната част със зелена къри паста, поставете кюфтето, овкусете с кетчуп и затворете питката. Може да добавите резен пресен домат и листа от маруля.