Продукти:
1 малък пакет с плънка от градински чай и лук
сока на 1/2 лимон
2 крехки листа шунка по 225 г с изрязана мазнина
16 много малки лукчета
1 с. л. полиненаситен маргарин
1 ч. л. захар
Приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса С. Пригответе плънката според инструкциите на пакета, като прибавите лимоновия сок. Размажете слой от нея върху всеки лист шунка и го навийте на руло. Намажете огнеупорен съд с мазнина, поставете в него двете рула, покрийте с мазнонепропусклива хартия и запечете за 30 минути.
Сложете лукчетата в тенджерка с малко студена вода. След като заврат, добавете маргарина и захарта, и оставете да се задушава на слаб огън за около 20 минути до омекване на лука, като раздрусвате непрекъснато съда.
Преди да сервирате, разрежете всяко рулце на две и гарнирайте с лукчетата и с варени картофи.
Забележка: Ако имате време, можете да направите блюдото дори още по-вкусно, като приготвите плънката у дома.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"