Рецепта за Десерт в чаша–къпина и карамел.

Коментари · 290 Прегледа

Рецепта за Десерт в чаша–къпина и карамел. Красив Десерт в чаша–къпина и карамел.
Рецепта за Десерт в чаша–къпина и карамел.

Необходими продукти:

Къпиново кремю:

  • 125 гр пюре от къпини;
  • 150 гр яйца;
  • 45 гр захар;
  • 100 гр бял шоколад;
  • 9 гр какаово масло;

Мус от карамелен шоколад:

Английски крем:

  • 50 гр прясно мляко;
  • 50 гр сметана 35%;
  • 20 гр жълтъци;
  • 10 гр захар;

Мус от карамелен шоколад:

  • 100 гр английски крем;
  • 180 гр карамелен шоколад;
  • 150 гр сметана 35%;
  • Къпинов конфит;
  • 23 гр акациев;
  • мед 120 гр пресни къпини;
  • 225 гр пюре от къпини;
  • 23 гр захар;
  • 5 гр пектин;

Начин на приготвяне:

Къпиново кремю

  1. В касерола загрейте пюрето от къпини, без да заври.
  2. Смесете в купа яйцата и захарта.
  3. Към тях добавете на три пъти пюрето от къпини, като разбърквате енергично.
  4. Изсипете обратно в касеролата и гответе на умерен огън докато се сгъти до 82-85 ° C.
  5. Готовата смес минете през цедка и добавете вече разтопения шоколад и какаово масло.
  6. Разбърквайте със силиконова шпатула до получаване на гладка и хомогенна смес.
  7. Готовият крем сложете в пош.

Мус от карамелен шоколад

Английски крем

  1. В касерола сложете млякото и сметаната, без да кипват.
  2. Смесете в купа яйцата и захарта.
  3. Към тях добавете сгорещената млечна смес, като разбърквате енергично.
  4. Изсипете обратно в касеролата и гответе на умерен огън докато се сгъти до 82-85 ° C.
  5. Готовата смес минете през цедка и оставете настрани.

Мус от карамелен шоколад

  1. Разтопете шоколада и към него добавете на три пъти английския крем и разбърквайте до получаването но хомогенна смес.
  2. Оставете крема да изстине до 35-40 ° C.
  3. Сметаната разбийте на меки връхчета и постепенно я добавете към шоколадовата смес и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.
  4. Готовият крем сложете в пош.

Къпинов конфит

  1. В касерола комбинирайте меда, пресните къпини и пюрето от къпини до достигане 40 ° C.
  2. В малка купа смесете захарта и пектина и ги добавете към къпиновата смес.
  3. Сложете отново на котлона и кипнете за 1 минута.
  4. Изсипете сместа в купа, покрийте със свежо фолио и оставете да се охлади за 30 минути.
  5. Охладената смес сложете в пош.

Окончателно сбиране: 

  1. На дъното на чашката сложете от къпиновото кремю и охладете в хладилник за около 1 час.
  2. След това сложете от муса от карамелен шоколад, отново охладете за 1 час в хладилник.
  3. Сложете от къпиновият конфит и отново охладете.
  4. Накрая добавете пресни плодове.

http://pekarnatanarali.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg