Необходими продукти:
Къпиново кремю:
- 125 гр пюре от къпини;
- 150 гр яйца;
- 45 гр захар;
- 100 гр бял шоколад;
- 9 гр какаово масло;
Мус от карамелен шоколад:
Английски крем:
- 50 гр прясно мляко;
- 50 гр сметана 35%;
- 20 гр жълтъци;
- 10 гр захар;
Мус от карамелен шоколад:
- 100 гр английски крем;
- 180 гр карамелен шоколад;
- 150 гр сметана 35%;
- Къпинов конфит;
- 23 гр акациев;
- мед 120 гр пресни къпини;
- 225 гр пюре от къпини;
- 23 гр захар;
- 5 гр пектин;
Начин на приготвяне:
Къпиново кремю
- В касерола загрейте пюрето от къпини, без да заври.
- Смесете в купа яйцата и захарта.
- Към тях добавете на три пъти пюрето от къпини, като разбърквате енергично.
- Изсипете обратно в касеролата и гответе на умерен огън докато се сгъти до 82-85 ° C.
- Готовата смес минете през цедка и добавете вече разтопения шоколад и какаово масло.
- Разбърквайте със силиконова шпатула до получаване на гладка и хомогенна смес.
- Готовият крем сложете в пош.
Мус от карамелен шоколад
Английски крем
- В касерола сложете млякото и сметаната, без да кипват.
- Смесете в купа яйцата и захарта.
- Към тях добавете сгорещената млечна смес, като разбърквате енергично.
- Изсипете обратно в касеролата и гответе на умерен огън докато се сгъти до 82-85 ° C.
- Готовата смес минете през цедка и оставете настрани.
Мус от карамелен шоколад
- Разтопете шоколада и към него добавете на три пъти английския крем и разбърквайте до получаването но хомогенна смес.
- Оставете крема да изстине до 35-40 ° C.
- Сметаната разбийте на меки връхчета и постепенно я добавете към шоколадовата смес и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.
- Готовият крем сложете в пош.
Къпинов конфит
- В касерола комбинирайте меда, пресните къпини и пюрето от къпини до достигане 40 ° C.
- В малка купа смесете захарта и пектина и ги добавете към къпиновата смес.
- Сложете отново на котлона и кипнете за 1 минута.
- Изсипете сместа в купа, покрийте със свежо фолио и оставете да се охлади за 30 минути.
- Охладената смес сложете в пош.
Окончателно сбиране:
- На дъното на чашката сложете от къпиновото кремю и охладете в хладилник за около 1 час.
- След това сложете от муса от карамелен шоколад, отново охладете за 1 час в хладилник.
- Сложете от къпиновият конфит и отново охладете.
- Накрая добавете пресни плодове.
http://pekarnatanarali.com/