Необходими продукти
- 700 гр филе от треска;
- 1 глава лук;
- 2 яйца;
- 9 супени лъжици овесени ядки;
- 3 супени лъжици нарязан копър или магданоз;
- 1 супена лъжица лимонов сок;
- сол и смлян черен пипер – на вкус;
- 100 грама масло;
- растително масло – за пържене.
Начин на приготвяне
Филетата от треска и лукът трябва да се смелят. Добавете копъра, 3 супени лъжици овесени ядки, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко и оставете за 30 минути. През това време, сварете яйцата, охладете и нарежете на кубчета. Добавете яйцата в каймата и разбъркайте. Смелете с блендер 6 супени лъжици овесени ядки за овалване на кюфтетата. С мокри ръце оформете кюфтета, като в средата на всяко поставете по 1 чаена лъжичка масло. Маслото трябва да е във вътрешността на кюфтето. Овъргаляйте кюфтетата в смлените овесени ядки и изпържете в растително масло до златисто кафяво. Може да наредите кюфтетата в тавичка и да ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса.