Необходими продукти
- 300 гр кайма;
- 50 гр масло;
- 6 големи глави лук;
- мащерка, босилек и магданоз на вкус;
- сол и черен смлян пипер – на вкус.
Начин на приготвяне
Обелете лука. Отрежете долната част на главата и върха. С помощта на лъжица или нож внимателно издърпайте вътрешността на лука, така че да остане стена с дебелина около 1.5 см. Смесете каймата с подправките и размекнатото масло, овкусете със сол и черен пипер. Напълнете главите лук със сместа, сложете отрязаното капаче лук и завийте всяка глава във фолио. Печете 30 минути на 200 ° С. Сервирайте ги горещи. Плънката може да се запържи предварително, но не е задължително. По същия начин лукът може да се напълни със сирена или каквато друга плънка харесвате.