Необходими продукти
прясно мляко - 1½ л
кисело мляко - 3-5 с.л.
Начин на приготвяне
- Сваряваме прясното млякото и го оставяме да се охлади до 43-45 градуса.
- В подходящ съд слагаме по 3 с.л. Кисело мляко и прибавяме малко от вече охладеното на 43-44 градуса прясно мляко и разбъркваме добре до хомогенност.
- Охладеното на 43-44 градуса мляко се изсипва в бурканите и към него добавяме по 5 с.л. кисело мляко на буркан - разбърква се добре, затваря се с капачките и се завива с одеяло.
- Бурканите стоят завити с одеяло 3-4 часа, след което ги отвиваме и оставяме за около 2 часа на стайна температура.
- След това слагаме бурканите в хладилника докато се охлади и се сгъсти.
Източник: https://kulinari.bg/