Лапад с ориз и свинско филе

Коментари · 271 Прегледа

Да се хванем за зелено #лапад #пресенлук #ориз #свинскофиле

Продукти: 300 г свинско филе ,2 връзки лапад ,3 стръка пресен лук ,олио 3 с л ,2 с л ориз ,вода 900 мл ,сол ,черен пипер ,червен пипер 1 ч л ,джоджен или магданоз 

Свинското филе се нарязва на шайби ,поръсва се със сол ,черен пипер и олио.Запича се в грил тиган до готовност.В тенджера се загрява олио ,запържва се нарязан зелен лук ,добавя се ориз и разбъркваме да добие стъклен вид .Дръпва се от котлона и добавяме червен пипер ,налива се 500 мл топла вода и връщаме на котлона.Когато заври ,добавяме  и бланширан нарязан лапад ,моя беше замразен .Оставме да поври 10 минути  ,добавя се останалото количество вода ,сол на вкус и черен пипер.След като набъбне оризът ,добавяме свинското месо ,да поври до готовност на ориза и да се смесят вкусовете.Готви се 25-30 минути на умерен котлон и готово.Сервираме с пресен чесън за обяд! Добър апетит!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg