Продукти: 300 г свинско филе ,2 връзки лапад ,3 стръка пресен лук ,олио 3 с л ,2 с л ориз ,вода 900 мл ,сол ,черен пипер ,червен пипер 1 ч л ,джоджен или магданоз
Свинското филе се нарязва на шайби ,поръсва се със сол ,черен пипер и олио.Запича се в грил тиган до готовност.В тенджера се загрява олио ,запържва се нарязан зелен лук ,добавя се ориз и разбъркваме да добие стъклен вид .Дръпва се от котлона и добавяме червен пипер ,налива се 500 мл топла вода и връщаме на котлона.Когато заври ,добавяме и бланширан нарязан лапад ,моя беше замразен .Оставме да поври 10 минути ,добавя се останалото количество вода ,сол на вкус и черен пипер.След като набъбне оризът ,добавяме свинското месо ,да поври до готовност на ориза и да се смесят вкусовете.Готви се 25-30 минути на умерен котлон и готово.Сервираме с пресен чесън за обяд! Добър апетит!