Необходими продукти
- 1 яйце;
- 100 гр захар;
- 1 супена лъжица царевично нишесте;
- 5 гр ванилова захар;
- настъргана на дребно кора от ½ лимон;
- 250 мл мляко;
- 70 грама масло;
- 2 тънки лаваша;
- 100 гр ядки по избор.
Начин на приготвяне
Разбийте яйцето, захарта и ваниловата захар, нишестето, кората от половин лимон. Излейте сместа в загрятото почти до кипене мляко и бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти, Добавете маслото. Нарежете лаваша на парчета с размери около 15 × 15 сантиметра. Ядките се нарязват в блендер или се смилат. Наредете тортата на слоеве: лаваш, крем, малко ядки, лаваш, крем, ядки и така нататък. Последният слой трябва да е от крем, поръсете го обилно с ядки.