Торта Медовик с шоколадова украса

Коментари · 325 Прегледа

Вкусна торта #медовик #шоколадова украса #крем #млеченкрем #сметана

Продукти : за блата - 2 яйца ,2 с л мед ,70 г масло,200 г захар ,1 ч л сода за хляб ,500 г брашно 

КРЕМ 600 мл прясно мляко ,250 г захар ,1 цяло яйце и 1 жълтък,80 г царевично нишесте,1 ванилия

за крема 400 течна сметана ,100 г черен разтопен шоколад за украса  ,100 мл течна сметана за розички ,шоколадови капки 

ПРИГОТВЯНЕ : В съд се загрява масло и мед, да се разтопи.Сваляме от котлона и добавяме захар ,сода за хляб и се разбърква.Отделно се разбиват яйцата с вилица ,прибавят се в сместа и се оставят на слаб огън ,като се разбъркват докато се разтопи захарта.Сипва се сместа в нова купа и добавяме брашното на части .Омесва се тесто ,разделя се на 7-8 равни части.Покриват се с фолио да не съхне тестото.Върху набрашнен плот всяко топче се точи кръгла кора с диаметъра на тавата в която ще печем ,при мен 22 см.Печем върху хартия за печене в загрята фурна 170С  за 5 минути ,до леко златисто.Приготвя се крема ,като се загрява 500 мл прясно мляко с захарта.В останалото прясно мляко се разбиват яйцата ,царевичното нишесте и ванилията.Котлона на 4 степен, да не загори ,сипваме на тънка струя яйчената смес  и се разбърква с телена бъркалка докато сгъсти.Охлажда се добре ,като покриваме с фолио да не хваща коричка.Разбива се отделно сладкарска сметана на меки връхчета ,лъжица по лъжица добавяме от охладения крем.Разбърква се с миксер на вкусен крем,отделя се 1 чаша от крема ,смесва се с 50 гр от разтопения на водна баня шоколад.Всички блатове се  изравняват по края ,трохите се начукват на едро с  1 ч орехи за покривне  стените на тортата.В  формата с падащ риниг се поставя един блат,отгоре се намазва с 1,3 крем и така се редят висчки блатове.Завършва се с крем и оставяме да стегне за 2-3 часа.Сваля се ринга ,прехвърляме тортата в чиния.Страните се покриват с натрошени орехи ,отгоре се шприцова с шоколадов крем  ,а в средата с бита сметана с 1 с л пудра захар.Декорира се с шоколадова украса и отново се оставя в хладилника да стегне ! 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg