Рецепта за ростбиф с розмарин

Коментари · 261 Прегледа

Рецепта за ростбиф с розмарин. Телешко печено с чесън. Ростбиф с розмарин и гъби.

Необходими продукти

  • Телешко 1,5 кг
  • Гъби (нарязани печурки) 4 чаши
  • Бульон 1 чаша
  • Розмарин (прясно нарязан)¼ чаша
  • Чесън (нарязан)¼ чаша
  • Зехтин 4 с.л. 
  • Масло 4 с.л.
  • Пипер (черен смлян) на вкус
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете добре месото със сол и черен пипер от всички страни. Използвайте блендер, за да смелите розмарина и чесъна с 2 с.л. л. зехтин. Поставете месото в заграт тиган и запържете със зехтин добре от всички страни. Свалете тигана от огъня и намажете добре месото с розмарина и чесъна. Поставете месото във фурната да се пече за 1-1,5 часа. През това време запържете нарязаните на тънки филийки гъби, 2 с.л. л. масло, сол и черен пипер. Пържете около 5 минути при непрекъснато разбъркване. Добавете бульона в тавата с почти напълно изпеченото месото. Добавете сотираните гъби и 2 с.л. л. масло и върнете обратно във фурната, за да се получи сос. Сервирайте печеното месо горещо, поръсено с пресен розмарин и със салата от пресни зеленчуци.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg