Необходими продукти
- Телешко 1,5 кг
- Гъби (нарязани печурки) 4 чаши
- Бульон 1 чаша
- Розмарин (прясно нарязан)¼ чаша
- Чесън (нарязан)¼ чаша
- Зехтин 4 с.л.
- Масло 4 с.л.
- Пипер (черен смлян) на вкус
- Сол на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете добре месото със сол и черен пипер от всички страни. Използвайте блендер, за да смелите розмарина и чесъна с 2 с.л. л. зехтин. Поставете месото в заграт тиган и запържете със зехтин добре от всички страни. Свалете тигана от огъня и намажете добре месото с розмарина и чесъна. Поставете месото във фурната да се пече за 1-1,5 часа. През това време запържете нарязаните на тънки филийки гъби, 2 с.л. л. масло, сол и черен пипер. Пържете около 5 минути при непрекъснато разбъркване. Добавете бульона в тавата с почти напълно изпеченото месото. Добавете сотираните гъби и 2 с.л. л. масло и върнете обратно във фурната, за да се получи сос. Сервирайте печеното месо горещо, поръсено с пресен розмарин и със салата от пресни зеленчуци.