Рецепта за фарширована дива патица

Коментари · 302 Прегледа

От дива патица могат да се приготвят почти всички ястия, които се приготвят от домашните птици.

Продукти за една порция: 1 патица, 500г. смляно месо /агнешко, телешко или смес от телешко или свинско /, 2-3 супени лъжици мазнина, 100г. галета, 500 мл. Прясно мляко, 3-4 яйца, 100г. сланина, магданоз, ситно счукан черен пипер и сол.

Техника на приготвяне. Опърлената и измита патица се реже през гърба и кожата се отделя с остър нож. После се обръща и одира откъм гърдите/ при тях кожата се отделя по-лесно/. Месото се отделя от костите, смила се и се съединява с другата кайма. Прибавят се нарязани на дребно сланината, белтък от сварено яйце и магданоз, черен пипер и сол. Плънката се меси, като в нея се слагат 1-2 сурови яйца. В отделен съд се приготвя втората плънка от галетата, 13 яйца, черен пипер, сол и млякото. Полученото тесто се напластява равномерно върху вътрешната страна на птичата кожа. Останалото празно място в кожата се запълва с месната плънка, напълват се и крачката и крилцата и се завързват, а гърбът се зашива. Фаршированата патица се пече в умерена фурна.

Източник: https://spyboar.com/

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg