Рецепта за Печено Цяло Агне

Коментари · 248 Прегледа

Рецепта за Печено Цяло Агне. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Моята Великденска рецепта". Рецепта за месно ястие - Печено Цяло Агне.

Необходими продукти:

  • 1 цяло Агне
  • 1кг. Ориз
  • Дреболията от агнето предварително сварена и нарязана
  • 1 връзка –магданоз, мента, джоджен
  • 1 връзка пресен чесън
  • 1 връзка пресен лук
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер, кимион и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. В дълбок съд приготвяме плънката от всичките продукти.
  2. Взимаме агнето посоляваме го отвътре и отвън.
  3. Пълним го с плънката и доливаме с вода, зашиваме го и слагаме в тава.
  4. Слагаме го да се пече на 180 градуса за 4 часа покрито с алуминиево фолио.
  5. На половината време обръщаме агнето и го покриваме с кърпата.
  6. Запичаме до желаният загар.
  7. Може да се изпече и в пещ.

 

Рецепта предоставена от Петя Арангелова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg