Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други
Цветомира Иванова 4 год
Начин на приготвяне:
(Яйцата и маслото трябва да са на стайна темп.)
Затоплете съвсем леко млякото, натрошете маята в него и добавете 2 с.л. захар от горепосоченото количество. Оставете маята да се активира на топло за 15 мин. През това време разбийте яйцата със захарта, ванилията и маслото (40гр.). Настържете кората на 1 портокал и добавете към яйчената смес. В голяма купа пресейте прашното и добавете щипка сол към него. Добавете 2те течни смеси към брашното и разбъркайте с дървена лъжица. Тестото е с доста лепкава консистенция, коего не трябва да ви притеснява. Завийте с прозрачно фолио и хавлия и оставете да втаса за 2 часа на топло място. (Аз слагам във фурната на 50гр. и втасва страхотно.) Докато тестото втасва, изстискайте сока от 1 портокал и накиснете стафидите в него заедно с рома, който е по желание. Когато тестото е готово, изстискайте стафидите от сока, добавете към тях маслото (80гр) и кората от 2рия портокал. Тук плънката е изцяло по ваш избор (може да я замените с мармалад, шоколад и т.н.) Намазнете ръцете си и плота с олио и разточете тестото на голям правоъгълник. Намажете плънката, навивийте на руло и го разрежете на около 12-15 парчета (около 2см всяко). Редите рулцата в тавичка, покрита с хартия за печене, като оставяте разстояние помежду им. Оставяте на топло да втасат повторно за още час. Втасалите рулца намажете с разбития жълтък и поръсете със захар. Печете ги в предварително загрята фурна с вентилатор на 200 градуса на горен и долен реотан, като след 5тата минута аз намалям на 180 градуса. Пекат се бързо, така че ги наблюдавайте (около 15 мин, но зависи и от фурната.) Бон апети!