Необходими продукти
- 500 гр бутер тесто
- 1 глава лук
- 100 гр кашкавал
- 2-3 с.л. олио
- сол на вкус
- 300 гр пилешка кайма
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- зелени подправки на вкус
- смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в сгорещено олио до златисто.
- Прибавете запържения лук в каймата, добавете 1 белтък, индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте старателно на ръка.
- Сварете 2 яйца, охладете и нарежете на ситно. Настържете кашкавала на едро ренде и нарежете зелениите. Смесете съставките.
- Разделете каймата на 4 (или повече) парчета. Направете от тях плоски питки и поставете по малко от пълнежа в центъра. Съберете краищата около плънката и оформете топка.
- Разточете размразеното бутер тесто в една посока, след което нарежете по дължина на тънки ивици.
- Увийте кюфтетата в ивици тесто, така че да изглеждат като топки. Поставете в тава за печене, намазана с масло.
- Разбийте жълтъка и намажете топчетата. Загрейте фурната до 200 градуса и печете 40-50 минути.
- Сервирайте с любимия си сос или самостоятелно - задължително с качествено питие!