Рецепта за Кавърма

Коментари · 512 Прегледа

Рецепта за кавърма, традиционно българско ястие. Лесна и бърза рецепта. Основно ястие.

Продукти

  • 800 гр. телешко месо
  • 3 зелени чушки
  • 3 червени чушки (може и капия)
  • 2 домата
  • 1 стърк праз лук
  • 1 глава кромид
  • олио
  • сол

Инструкции

  1. Всичките зеленчуци се нарязват.
  2. Слагат се в дълбок съд, прибавя се малко олио и вода толкова че да залее зеленчуците.
  3. Задушават се на слаб огън докато водата изкипи и зеленчуците омекнат.
  4. Отделно се нарязва месото на малки късчета и се запържва доката добие златист цвят.
  5. Месото се прибавя към зеленчуците, добавяте сол на вкус и пържите на тих огън 2-3 мин. докато го разбърквате за да не загори.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg