СОЧЕН ЯБЪЛКОВО-МАКОВ СЛАДКИШ

Коментари · 323 Прегледа

Ябълково-маков сладкиш, който ще направи деня ви по-приятен, а освен това ще ви зарадва с хранителните си стойности.

Необходими продукти за тестото:

140 г кисело мляко или гръцки йогурт
100 г смлян мак
40 г кокосова захар
30 г кашу
2 ябълки (приблизително 240 г)
2 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първо обелете ябълките, настържете ги на едро и изцедете сока от тях. Смелете кашуто на брашно и го разбъркайте с ябълките и с останалите съставки. Изсипете полученото тесто в тава за печене (ние използвахме тава с размери 20×20 см) и печете на 180°C за около 25 – 30 минути до златисто. Готовият сладкиш може да се сервира намазан със сладко или с шоколад, но той има чудесен вкус и без никакви добавки.

Източник: GymBeam

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg