Рецепта за Лапад с ориз, участваща в кулинарния конкурс за „Готвач на Месеца“. Автор: Виолета Матева. Кухня: Българска кухня. Рецепта за основно ястие.

Продукти
  • 3-4 стръка пресен лук
  • 400 гр лапад
  • 1 ч ч ориз
  • 3 ч ч вода
  • 5 с л олио
  • 1 ч л червен пипер
  • сол
  • пресен джоджен
Инструкции
  1. Попарва се лападът във вряща вода за кратко и се отцежда.
  2. Нарязва се на ситно.
  3. Загрява се олиото и се запържва нарязаният пресен лук.
  4. Добавя се измитият и отцеден ориз и щом стане като стъклен прибавяме лапада и 1 ч л червен пипер
  5. Разбърква се добре.
  6. Наливаме водата и овкусяваме със сол
  7. Готви се докато омекне ориза.
  8. Поръсваме накрая с пресен джоджен.
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg