Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 4 ленти бекон, нарязани на парченца
- 1 голяма глава лук, накълцана
- 1 скилидка чесън, накълцана
- 450 г телешка кайма
- 225 г свинска кайма
- 225 г пресни гъби
- 2 моркова, настъргани
- 1 стрък целина, накълцан
- 1 консерва домати
- 170 доматен сос
- 120 мл сухо бяло вино
- 120 мл пилешки бульон
- 1/2 ч.л. сух босилек
- 1/2 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- В подходяща тенджерка загрейте зехтина и запържете бекона, лука и чесъна докато бекона стане златист и хрупкав.
- В друга тенджерта запържете двата вида кайма. Махнете излишната мазнина.
- Добавете сместта с бекона, гъбите, морковите, целината, доматите, доматения сок, виното, бульона, босилека, ригана, солта и черния пипер.
- Поставете похлупак, намалете температурата и оставете да къкри около 1 час като разбърквате отвреме на време.
- Сервира се върху горещата паста.