Рецепта за сос Болонезе

Коментари · 605 Прегледа

Вкусна рецепта за сос Болонезе. Необходими продукти и начин на приготвяне на сос Болонезе. Сос Болонезе традиционен червен италиански сос.

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 ленти бекон, нарязани на парченца
  • 1 голяма глава лук, накълцана
  • 1 скилидка чесън, накълцана
  • 450 г телешка кайма
  • 225 г свинска кайма
  • 225 г пресни гъби
  • 2 моркова, настъргани
  • 1 стрък целина, накълцан
  • 1 консерва домати
  • 170 доматен сос
  • 120 мл сухо бяло вино
  • 120 мл пилешки бульон
  • 1/2 ч.л. сух босилек
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. В подходяща тенджерка загрейте зехтина и запържете бекона, лука и чесъна докато бекона стане златист и хрупкав.
  2. В друга тенджерта запържете двата вида кайма. Махнете излишната мазнина.
  3. Добавете сместта с бекона, гъбите, морковите, целината, доматите, доматения сок, виното, бульона, босилека, ригана, солта и черния пипер.
  4. Поставете похлупак, намалете температурата и оставете да къкри около 1 час като разбърквате отвреме на време.
  5. Сервира се върху горещата паста.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg