Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 70 мл вода
- 1/2 ч.л. сол
- щипка черен пипер
- 130 гр масло
- сокът на 1/2 лимон
Приготвяне или как се готви ястието:
- Продуктите се слагат заедно и с пасатор се разбиват.
- Всичко това се прави на водна баня, като салсата не се оставя да заври!
- Разбива се около 5-6 минути докато се сгъсти като майонеза.
*Бележки: Сервира се винаги топла, ако все пак изстине, то може да я затоплите на водна баня. Върху бланшираните зеленчуци поставяте 1-2 лъжици от нея. Ще се учудите, колко вкусни могат да бъдат те :)
*Прибавя се към зеленчуците в основното плато като моркови, броколи и други.