Рецепта за Запечена сьомга в солено тесто

Коментари · 310 Прегледа

Рецепта за Запечена сьомга в солено тесто. Необходими продукти и начин на приготвяне на Запечена сьомга в солено тесто. Рецепта за рибено основно ястие.

Необходими продукти:

  • 600 гр сол
  • 600 гр брашно
  • 3 яйца
  • 225 мл вода 1
  • кг изчистена сьомга
  • 1 нарязан на парчета лимон
  • 2 връзки наситнен копър
  • 1 яйце за намазване на тестото

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. От солта, брашното, яйца и водата замесвате с помощта на миксер гладко тесто.
  2. Оформяте топка, която завивате във фолио и оставяте в хладилника за около час.
  3. Загрявате фурната до 230 гр. Изваждате тестото, върху набрашнена повърхност разточвате кора с дебелина 1,3 см.
  4. Посолявате рибата и я покривате с резените лимон. Слагате върху тестото и посипвате с копъра. Завивате рибата с тестото.
  5. Слагате в набрашнена и намаслена тавичка, като накрая намазвате тестото отгоре с разбито яйце.
  6. Печете около 40 минути. След като извадите, прехвърляте в подходяща чиния. С помощта на нож, отстранявате горната част на тестото и кожата на рибата и нарязвате на порции.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg