Нужните продукти:
- ½ кг. кълцано месо – кайма смес или от телешко или агнешко месо
- зарзават за супа или вегетариански бульон
- сол
- 1 с.л. червен пипер
- черен пипер
- бахар
- 50 гр. ориз
- 30 гр. олио
- 40 гр. брашно
- 1 глава лук
- магданоз
- 1 яйце
- оцет или 4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. От зеленчуците приготвяме вегетариански бульон.
2. Към кълцаното месо прибавяме малко настърган лук, част от ситно нарязания магданоз, сол, черния пипер и белтъка от 1 яйце.
3. Замесваме кълцаното месо и от сместа правим малки топчета, които потапяме в оцет и овалваме в брашно.
4. Във врящия вегетариански бульон поставяме топчетата от месо и изчистения ориз и варим до омекване.
5. С част от мазнината, брашното, ситно нарязания лук и червения пипер правим светла запръжка, с която разреждаме чорбата.
6. Застройваме чорбата с яйца и оцет или кисело мляко.
7. Подправяме със ситно нарязан магданоз и черен пипер и сервираме.