Баклава слънце

Коментари · 612 Прегледа

1пакет турски кори за баница
2 ч.ч.смлени орехи
300 г. масло
За сиропа :
3.5.ч.чвода
3.ч.ч.захар
сол от един лимон

Разтапям  маслото, орехети ги смилам. Взимам тава и добре я намазва с масло, после слагам лист кора, намазва с масло, после слагам втория лист и пак мажа с масло и поръсвам с орехи. После пак лист кора и масло, после пак лист кора, масло и орехи и така завършвам до край. След това баклава та се режи на слънце. Масло накрая пак се слага, но като е нарязана баклавата. На предварително загрята фурна на 170 градуса се пече за 40 минути. Изваждам готова баклава и я оставям да изстине.Правя сиропа, като в тенджера слагам захарта и водата на среден огън и като започне да кипи слагам лимоновия сок и чакам да се сгъсти сиропа за окило 20 минути. С топъл, но не горещ  сироп заспивам баклавата. 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg