Разтапям маслото, орехети ги смилам. Взимам тава и добре я намазва с масло, после слагам лист кора, намазва с масло, после слагам втория лист и пак мажа с масло и поръсвам с орехи. После пак лист кора и масло, после пак лист кора, масло и орехи и така завършвам до край. След това баклава та се режи на слънце. Масло накрая пак се слага, но като е нарязана баклавата. На предварително загрята фурна на 170 градуса се пече за 40 минути. Изваждам готова баклава и я оставям да изстине.Правя сиропа, като в тенджера слагам захарта и водата на среден огън и като започне да кипи слагам лимоновия сок и чакам да се сгъсти сиропа за окило 20 минути. С топъл, но не горещ сироп заспивам баклавата.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други