Необходими продукти:
- 400 ml кокосово мляко
- 6 супени лъжици семена от чия
- 5 супени лъжици кокосови стърготини
- 5-6 супени лъжици сироп от агаве
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- прясно манго, нарязано и охладено
Начин на приготвяне:
- Разбъркваме в купа кокосовото мляко, семената от чия, кокосовите стърготини, сиропа от агаве и екстракта от ванилия.
- Оставяме сместа за около 30 минути на стайна температура.
- Разбъркваме още веднъж, покриваме купата с капак и я оставяме в хладилника поне за 3 часа.
- Изваждаме купата с чия пудинга от хладилника поне 15 минути преди да го поднесем.
- Започваме да напластяваме в 2-3 чаши първо нарязаното манго, след това чия пудинг, после отново манго. Продължаваме така докато чашите се напълнят, като оставяме последния пласт да бъде от манго.
6. Накрая можем да поръсим с кокосови стърготини и да сервираме незабавно или да го върнем обратно в хладилника и да го извадим непосредствено преди консумация.
Източник: GymBeam