Рецепта за Ризото с български черен трюфел

Коментари · 300 Прегледа

Рецепта за Ризото с български черен трюфел. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Основно ястие с ризото.

Необходими продукти:

За 4 порции:

  • 450 гр. ориз Арборио
  • 1 малък черен трюфел
  • пармезан
  • мащерка, сол, черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 каф.чашка бяло вино
  • 2-3 чаши гъбен или пилешки бульон
  • 50 мл. готварска сметана

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Запържваме скълцаният чесън в малко мазнина.
  2. Добавяме ориза (в никакъв случай не го мием) и разбъркваме.
  3. Почистваме добре трюфела. С помощта на ренде за твърди сирена режем от него на много тънки филийки. Добавяме няколко резена към ризотото.
  4. Добавяме виното и продължаваме да бъркаме.
  5. След като почти се изпари започваме да доливаме бульонът на малки части като добавяме течност само след като предходната се изпари. Съотношението ориз: течност е около 1:3.
  6. Малко преди готовност на ориза прибавяме подправките и сметаната.
  7. Сваляме от котлона и поднасяме с настърган пармезан и още няколко резена трюфел.

*Бележки: Не прекалявайте с него, защото вкусът и ароматът са много интензивни.

Рецепта предоставена от Анелия Терзиева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg