Продукти:
кори за баница
тиква - 500г
захар - 1ч.ч.
смлени или начукани орехи - 1 ч.ч. /може и по-щедро/
канела - 1 пакетче
лимонова кора - 1 лимон
олио - колкото е необходимо
пудра захар - за поръсване
Приготвяне:
Тиквата се рендосва. В голяма купа се слага тиквата, канелата, захарта, рендосаната лимонена кора и орехите. Разбърква се добре. Отварят се корите за баница. Ако може да си ги разточите сами – още по-хубаво. На всяка кора се слага по малко олио и в единият край се разстила от плънката. Завива се на фунийка и се нарежда в тавата.
Тавата е добре да се покрие с хартия за печене. Пече се на умерена фурна. След което се нарязва на парчета. Може да се нареже още преди печенето. Поръсва се с пудра захар (по желание). И това е всичко.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други