Печено чесново пиле с пармезанова коричка

Коментари · 364 Прегледа

Печено чесново пиле с пармезанова коричка

В тиган слагате зехтина и ситно нарязаните скилидки чесън (ако сте почитатели на тази подправка може и повече), загрявате зехтина колкото чесънът да освободи аромата си в него (внимавайте да не го прегорите). В купа смесете галетата, ситно настърган пармезан, босилек и черен пипер. Не споменавам сол, защото пармезана придава достатъчно солен вкус, но ако похапвате по- солени ястия прибавете сол към галетата и подправките и разбъркайте добре. Потапяте всички пилешки гърди първо в чесновия зехтин и после овалвате добре в сухата смес от галта, пармезан и подправките. Загрейте фурната на 180 градуса С. Намазнете повърхноста на тавата или използвайте хартия за печене. Наредете пилешките филета в тавата и отново поръсете с остатъците от пармезановата смес. Печете около 30 – 40 минути до готовност в предварително загрята фурна.

Вижте и необходимите продукти :

зехтин – 4-5 супени лъжици

галета – 250 грама

чесън – 2 скилидки

пармезан(настърган) – 100 – 150 грама

сух босилек – 1 и 1/2 с.л.

Черен пипер – 1/3 ч. л.

Пилешки гърди – 6 броя филета

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg