Джолан-сарма

Коментари · 570 Прегледа

Свински джолан на шайби, завити в зелеви листа.
Рецепта за кулинарен конкурс

Свински джолан на шайби (за 6-10 порции)

3-4 с л олио

1 стрък праз

2-3 скилидки чесън

1 морков

1 червена чушка

1 ч л доматено пюре

Черен пипер

Червен пипер

Мащерка

200 мл бяло вино

Листа от кисело зеле

Суджук

Дафинов лист

Вода/зелев сок

Копър

 

Измитите и подсушени джолани запечатваме от всички страни в тиган с олиото и оставяме настрана. В същата мазнина задушаваме наситнените зеленчуци. След омекването им прибавяме пиперите и мащерката, доматеното пюре, разбъркваме и наливаме виното. Връщаме месото, готвим по 5 мин от двете страни и отстраняваме от огъня. Към всяко парче месо добавяме по 3-4 тънки резена суджук и завиваме в листа, като сарма. Дъното на глинен съд покриваме с листа и отгоре редим сърмите. Пускаме няколко дафинови листа, изсипваме соса от тигана и наливаме вода/сок, почти да покрие всичко. Покриваме отново с листа, слагаме капак и печем на 150', около 2,5-3 часа. Готовото ястие поръсваме с копър.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg