Рецепта за боб в гърне

Коментари · 327 Прегледа

Боб в гърне.Винаги глинените съдове,придават по-добър вкус на манджата!Така е и с боба,приготвен в гърне!

Продукти:

• Зрял боб – 2 ч.ч.

• Кромид лук – 1 глава

• Морков – 1 бр.

• Джоджен – 5 – 6 стръка

• Чубрица – 1 чаена лъжица

• Олио – 30 мл.

• Червен пипер – 1 с. л. равна

• Люта чушка – 1 бр.

• Магданоз – 1 /2 връзка

• Сол

 

Начин на приготвяне:

 

Бобът се измива и се накисва във вода за 1 вечер. На сутринта бобът се изцежда и се слага в гърне заедно с нарязаните на ситно лук и морков и люта чушка. Прибавят се джоджен и чубрица и се залива с вода, като гърнето се напълва с вода до 2 пръста под капака. Слага се във фурна или на котлон да къкри на бавен огън, докато бобът омекне. Ако водата изври, съответно се долива по- малко. В тиган се запържва червеният пипер с олиото и с черпак се взима боб от гърнето слага се в тигана, разбърква се и се връща в гърнето, където се разбърква добре и се оставя да поври още 10 минути. След като се махне от огъня се слага сол на вкус и накълцан на ситно магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg