Продукти:
• Зрял боб – 2 ч.ч.
• Кромид лук – 1 глава
• Морков – 1 бр.
• Джоджен – 5 – 6 стръка
• Чубрица – 1 чаена лъжица
• Олио – 30 мл.
• Червен пипер – 1 с. л. равна
• Люта чушка – 1 бр.
• Магданоз – 1 /2 връзка
• Сол
Начин на приготвяне:
Бобът се измива и се накисва във вода за 1 вечер. На сутринта бобът се изцежда и се слага в гърне заедно с нарязаните на ситно лук и морков и люта чушка. Прибавят се джоджен и чубрица и се залива с вода, като гърнето се напълва с вода до 2 пръста под капака. Слага се във фурна или на котлон да къкри на бавен огън, докато бобът омекне. Ако водата изври, съответно се долива по- малко. В тиган се запържва червеният пипер с олиото и с черпак се взима боб от гърнето слага се в тигана, разбърква се и се връща в гърнето, където се разбърква добре и се оставя да поври още 10 минути. След като се махне от огъня се слага сол на вкус и накълцан на ситно магданоз.