Необходими продукти
За основата:
300 г бисквити амарети
85 г нарязан натурален шоколад
110 г разтопено масло
За пълнежа:
225 г пресни ягоди, почистени и едро нарязани
4 яйца
110 г бяла кристална захар
125 мл гъста сметана
За топинга:
125 г крем фреш
нарязани ягоди за украса
Начин на приготвяне
- Сложете в кухненския комбайн бисквити натрошени на едри трохи и натрошения шоколад, бъркайте, докато получите фина смес. Прехвърлете в купа и разбъркайте с разтопеното масло. Пресовайте сместа върху дъното и стените на по-дълбока къдрава форма, по възможност с подвижно дъно. Сложете формата върху тава и печете 10 минути във фурна, предварително загрята до 180°С.
- За пълнежа - сложете в кухненски комбайн или блендер/миксер ягодите, яйцата и захарта. Пюрирайте до гладко. В купа разбийте сметаната, докато започне да запазва формата си, след това смесете с ягодовото пюре и разбъркайте добре.
- Изсипете върху блата и печете 25 минути или докато стегне. Извадете от фурната и охладете напълно, преди да извадите от формата. Покрийте пая с крем фреш. Сложете в хладилник до момента на сервирането. Непосредствено преди да поднесете, украсете с нарязани ягоди.
8 порции
Източник: Личен архив