Рецепта за пълнена пърленка.

Коментари · 554 Прегледа

Рецепта за пълнена пърленка. Любимата закуска на сина ми - моя импровизация. <br>Рецепта за закуска пълнена пърленка.

Необходими продукти:

  • 1 бр. пърленка, за предпочитане поизсъхнала;
  • 1 листче нарязан кашкавал или сирене/има го в Лидл/;
  • Нарязан колбас или хамон или шунка – по вкус и на око;
  • Кисели краставички, нарязани;
  • 1 яйце.

Начин на приготвяне:

  1. Разрязвате напречно пърленката и я издълбавате внимателно от вътрешните страни.
  2. На дъното поставяте едно листче кашкавал и добавяте малки парченца около него, за да запълнят празните места.
  3. Върху кашкавала нареждате нарязан колбас, луканка, хамон или шунка, като оставяте празен кръг в средата, в който прибавяте сурово яйце, посолено с малко вегета.
  4. Отстрани към краищата на пърленката, нареждате нарязани на дълго кисели краставички.
  5. Внимателно захлупвате горната част на пърленката върху пълнежа, без да притискате.
  6. Завивате я с фолио, без да я обръщате, като краищата подпъхвате отдолу.
  7. Слагате я да се пече в долната част на Конвекторна Халогенна Фурна на 200-220 градуса за 20 минути. /Може и в обикновена фурна - в долната част и с вентилатор./
Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg