Необходими продукти:
- 1 бр. пърленка, за предпочитане поизсъхнала;
- 1 листче нарязан кашкавал или сирене/има го в Лидл/;
- Нарязан колбас или хамон или шунка – по вкус и на око;
- Кисели краставички, нарязани;
- 1 яйце.
Начин на приготвяне:
- Разрязвате напречно пърленката и я издълбавате внимателно от вътрешните страни.
- На дъното поставяте едно листче кашкавал и добавяте малки парченца около него, за да запълнят празните места.
- Върху кашкавала нареждате нарязан колбас, луканка, хамон или шунка, като оставяте празен кръг в средата, в който прибавяте сурово яйце, посолено с малко вегета.
- Отстрани към краищата на пърленката, нареждате нарязани на дълго кисели краставички.
- Внимателно захлупвате горната част на пърленката върху пълнежа, без да притискате.
- Завивате я с фолио, без да я обръщате, като краищата подпъхвате отдолу.
- Слагате я да се пече в долната част на Конвекторна Халогенна Фурна на 200-220 градуса за 20 минути. /Може и в обикновена фурна - в долната част и с вентилатор./