ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С КАРТОФИ И МАСЛО НА ФУРНА

Коментари · 552 Прегледа

ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С КАРТОФИ И МАСЛО НА ФУРНА.ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С КАРТОФИ И МАСЛО НА ФУРНА- АРОМАТНИ ПОДПРАВКИ - РОЗМАРИН, МАЩЕРКА

ПРОДУКТИ: за 4 порции

600 г пилешки бутчета

800 г картофи

100 г масло

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

1 с.л. сушен розмарин

1 с.л. сушена мащерка

1 ч.л. сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува пяна на повърхността на водата, в която се варят - около 20 минути. След това пилешките бутчета се изваждат, отцеждат и поръсват обилно с подправките. В тава се поставят обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи (800 г). Върху тях се разпределят бутчетата и ястието се залива с пилешките бульон, в който са се варили бутчетата, като се сипва толкова, колкото да покрие продуктите наполовина. Накрая се добавя нарязаното на парченца масло (100 г) и ястието се поставя във фурна при 200 градуса. Пече се около час или до готовност на месото и картофите. При необходимост се добавя още от бульона.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg