ПРОДУКТИ: за 4 порции
600 г пилешки бутчета
800 г картофи
100 г масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. сушен розмарин
1 с.л. сушена мащерка
1 ч.л. сол
РЕЦЕПТА:
Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува пяна на повърхността на водата, в която се варят - около 20 минути. След това пилешките бутчета се изваждат, отцеждат и поръсват обилно с подправките. В тава се поставят обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи (800 г). Върху тях се разпределят бутчетата и ястието се залива с пилешките бульон, в който са се варили бутчетата, като се сипва толкова, колкото да покрие продуктите наполовина. Накрая се добавя нарязаното на парченца масло (100 г) и ястието се поставя във фурна при 200 градуса. Пече се около час или до готовност на месото и картофите. При необходимост се добавя още от бульона.