ГРАХ ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО МЕСО

Коментари · 327 Прегледа

ГРАХ ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО МЕСО.ВКУСНА ГРАХ ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО МЕСО, МОРКОВИ, ЛУК И ДОМАТИ

ПРОДУКТИ: за 10 порции

1 кг пиле

800 г грах

1 морков

3 домата

1 глава лук

1 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

3 с.л. олио

1/2 връзка магданоз

сол

 

РЕЦЕПТА:

 

Пилешкото месо (1 кг) се нарязва на парченца и се запържва в тиган с малко олио (3 с.л.), докато се зачерви. Към него се добавят ситно нарязаните лук (1 глава) и морков (1 бр) и щом омекнат, се добавят обелените и нарязани на кубчета домати (3 бр). Щом течността от тях почти изври, продуктите се преместват в дълбока тенджерка и се заливат с гореща вода. Щом ястието започне да къкри на котлона, се добавя отцеденият от консервата грах (800 г), червеният пипер (1 с.л.) и солта. Оставя се да се готви около 15 минути. Накрая се смесва брашното (1 с.л.) с няколко супени лъжици вода в купичка и се разбърква добре. Течността се добавя в ястието и се разбърква. Готви се още някоко минути, докато се сгъсти. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз (1/2 връзка).

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg