ПРОДУКТИ: за 10 порции
1 кг пиле
800 г грах
1 морков
3 домата
1 глава лук
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
3 с.л. олио
1/2 връзка магданоз
сол
РЕЦЕПТА:
Пилешкото месо (1 кг) се нарязва на парченца и се запържва в тиган с малко олио (3 с.л.), докато се зачерви. Към него се добавят ситно нарязаните лук (1 глава) и морков (1 бр) и щом омекнат, се добавят обелените и нарязани на кубчета домати (3 бр). Щом течността от тях почти изври, продуктите се преместват в дълбока тенджерка и се заливат с гореща вода. Щом ястието започне да къкри на котлона, се добавя отцеденият от консервата грах (800 г), червеният пипер (1 с.л.) и солта. Оставя се да се готви около 15 минути. Накрая се смесва брашното (1 с.л.) с няколко супени лъжици вода в купичка и се разбърква добре. Течността се добавя в ястието и се разбърква. Готви се още някоко минути, докато се сгъсти. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз (1/2 връзка).