Миди черупка по стара рибарска рецепта

Коментари · 378 Прегледа

Миди черупка, вино, копър, чесън и....

Продукти

Миди черупка

Сол, чер пипер

Масло 1с.л.

Девисил, копър

Бяло вино 50мл

Лук 1 малка главичка

Чесън 2-3скилидки

Лимон

Изчистваме мустачките на мидите.

В дълбока тенджера слагаме нарязани лук, чесън, масло и задушаваме. 

Добавяме изчистените миди, бялото вино, подправките и захлюпваме тенджерата с капак за около 3-5мин, докато се отворят черупките на мидите. 

Поръсваме обилно с пресен копър, сервираме с резен лимон. 

 

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg