Необходими продукти:
- 500-600 гр картофи
- 300гр сирене
- 200 гр кашкавал
- копър
- черен пипер
- сол
- бешамелов сос (брашно,масло,прясно мляко)
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сваряваме картофите. След като поистинат ги обелваме и настъргваме на по-едро ренде.
- Натрошаваме сиренето, прибавяме копъра, черния пипер и солта. Объркваме внимателно, без да смачкаме сместа, за да остане бухнала.
- Изсипваме половината от нея в подходяща правоъгълна тавичка и изсипваме 1/2 от бешамеловия сос (който всяка домакиня знае, как се приготвя).
- Изсипваме и другата половина отгоре, но без да притискаме и разсипваме останалия бешамелов сос.
- Поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.