Рецепта за свински дроб с карамелизиран лук

Коментари · 373 Прегледа

Рецепта за свински дроб с карамелизиран лук. Вкусна манджа в глинен съд. Нашенски специалитет: свински дроб с карамелизиран лук.

Необходими продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • черен лук - 3 - 4 глави кромид
  • олио
  • сол - на вкус
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер
  • балсамов оцет

Начин на приготвяне

Почистете дроба от излишните ципи и нарежете на средно големи парчета. Измийте го и добре подсушете. Пригответе си глинена тавичка, като дъното полейте обилно с олио. Изсипете дроба в глинения съд и ако е необходимо, долейте още мазнина. Завийте с фолио и сложете в студена фурна. Печете на 200 градуса около 30 мин с фолиото, отстранете и допечете още 10 мин максимум. Докато се пече дробът на фурна, [пригответе карамелизирания лук. Нарежете на полумесеци. Загрейте мазнина в тиган и сипете лука да се пържи, докато хване загар, добавете захарта и разбъркайте. Щом започне да се карамелизира, добавете балсамов оцет и малко вода и оставете да се задуши под капак. След като лукът е готов, добавете го при сготвения свински дроб, объркайте и чак тогава посолете със солта и поръсете със прясно смлян пипер.

Източник: Gotvach

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg